Meniu Uždaryti

Gimnazijos mokiniams – SEB banko finansinio raštingumo pamokos

Gegužės 23 dieną gimnazijos mokiniams vyko finansinio raštingumo pamokos „Pirmieji savarankiško gyvenimo žingsniai“. Pamokas vedė AB SEB banko paslaugų įmonių darbuotojams vadovė Valentina Kulik ir lektorė Vida Milašauskienė.

Banko atstovės su mokiniais kalbėjosi apie išlaidas, racionalų pinigų paskirstymą, biudžeto subalansavimo svarbą, atsakingą skolinimąsi, taupymą ir finansinį saugumą. Pamokose buvo demonstruojama vaizdinė medžiaga apie pirmuosius savarankiško gyvenimo žingsnius, skatinančius susimąstyti apie biudžeto planavimą bei valdymą, pinigų kontroliavimą, prioritetus, atsakingą apsipirkimą internetu, taupymą, finansinę nepriklausomybę bei verslo kūrimą. Mokiniai gavo praktinių patarimų, kurie padės kurti savarankišką gyvenimą ir atsakingai tvarkyti savo finansus.

Tikimės, kad įgytas žinias mokiniai pritaikys ir kasdieniame gyvenime, spręsdami įvairius su išlaidomis, taupymu ir investavimu, saugia finansine ateitimi susijusius klausimus, priimdami kitus svarbius finansinius sprendimus.

Skip to content