Meniu Uždaryti

Mokinių stovykla „Olimpinis kaimelis“

Š. m. gegužės 28 – birželio 2 d. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kauno Rokų gimnazijos ir Kauno šv. Kazimiero progimnazijos inicijuota Kauno mieste buvo organizuota dieninė mokinių stovykla „Olimpinis kaimelis“. Stovyklos tikslas – mokinių intelektinių, dvasinių ir fizinių galių puoselėjimas per kilnias olimpines idėjas. Tai yra puiki ir naudinga galimybė vaikams realizuoti save kaip asmenybę, savo asmeninius pomėgius, kūrybinius sumanymus, iniciatyvas, pažinti žmones ir pasaulį, tobulėti, bendrauti, plėsti akiratį. Aktyviai dalyvaudami olimpinėse veiklose, mokiniai patyrė sėkmės džiaugsmą, komandinę dvasią, sporto ryšį su gyvenimu, per sportą ugdėsi bendražmogiškas vertybes. Šiame projekte-stovykloje dalyvavo šeštų-septintų klasių 36 mokiniai iš Kauno miesto mokyklų. Dalyvauti stovykloje buvo atrinktos šešios bendrojo ugdymo mokyklos: Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, Kauno J. Grušo meno gimnazija, KTU inžinerijos licėjus, Kauno šv. Kazimiero progimnazija, Kauno Rokų gimnazija.Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijai atstovavo 6 klasės mokiniai Eglė ir Miglė Kisarauskaitės, Gabrielė Bernotavičiūtė, Gabrielė Augulytė, Nojus Šlaustas ir Laurynas Sinkevičius.

Pasveikinti „Olimpinio kaimelio“ dalyvių į Lietuvos sporto muziejų atvyko Remigijus Kančys, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvis maratonininkas, ir Austra Skujytė, Sidnėjaus, Atėnų, Pekino ir Londono olimpinių žaidynių dalyvė, olimpinė vicečempionė, sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas. Visą savaitę mokiniai puoselėjo olimpines vertybes: DRAUGYSTĘ, PAGARBĄ, ĮKVĖPIMĄ, RYŽTINGUMĄ IR DRĄSĄ, LYGYBĘ IR TOBULĖJIMĄ. Stebėjo garsių sportininkų treniruotes ir išbandė įvairias sporto šakas.

Dalyvavo orientavimosi žaidime Kauno senamiestyje su vietovės žemėlapiu, atliko komandines užduotis, kurias pasiūlė Kauno Rokų gimnazijos kūno kultūros mokytoja Lina Čečinaitė. Marvelės žirgyne susitiko su „Rodeo“ klubo trenere Agne Šulčiūtė, kuri pravedė ekskursiją po Marvelės žirgyną ir  pamokė, kaip reikia elgtis ir joti žirgais.

Stovyklautojai „Girstučio“ baseine susitiko su pirmuoju Rūtos Meilutytės treneriu Giedriumi Martinioniu, kuris pamokė pagrindinių plaukimo būdų vandenyje. Rokų gimnazijos mokiniai ypač džiaugėsi sutikę rokietį, Kauno sporto mokyklos „Gaja“ bokso trenerį, olimpietį Vidą Bičiulaitį, kuris papasakojo asmeninę sportininko patirtį ir pamokė pagrindinių, pačių paprasčiausių, mums suprantamų, savigynos judesių. Lapėse „Elnio“ klubo golfo laukuose susitikome su golfo treneriu Tomu Pranevičiumi, kuris pamokė žaisti golfą, futbolgolfą ir diskogolfą. Pavargę klubo name traukėme dainas su mokytoja Sigute Serbentiene. Sportininkės patirtimi dalijosi puiki dziudo trenerė Danguolė Novikovienė, kuri pristatė savo sporto šaką ir pademonstravo judriųjų žaidimus ant tatamio.

Naujų potyrių įgijo žaisdami vežimėlių krepšinį su Arnu Pečetausku bei aklųjų riedulį golbolą su trenere Vaida Pokvytyte. Dalyvavo parodomoje karate treniruotėje su treneriu Ričardu Zabulioniu ir jo auklėtiniais. Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos mokytojas Robertas Mežvinskis pristatė kelias sporto šakas: lėkščiasvydį, greitą, technišką, reikalaujantį taktinių įgūdžių žaidimą su pagrindine garbingo žaidimo taisykle, ir įvairius futbolo judriuosius žaidimus.

Kūrybinėse dirbtuvėse po pietų mokiniai įvairiose Kauno mokyklose ir netradicinėse aplinkose demonstravo asmeninę išmonę ir darbštumą. Kauno Rokų gimnazijos technologijų ir dailės mokytoja Vilija Diedonienė bei etikos ir rusų k. mokytoja Loreta Jankūnienė, J. Grušo meno gimnazijos dailės mokytoja Rima Keturkienė stovyklautojų grupei pagelbėjo paruošti dekoracijas, kiti mokėsi vaidinimo „Olimpo dievai“, kurį režisavo Kauno Rokų gimnazijos pavaduotoja ugdymui Rita Pociūtė-Miliūnienė.

Kasdien po veiklų neformalioje aplinkoje vykdavo aptarimas – refleksija, kurią vedė Rokų gimnazijos psichologė Aurelija Andriuškienė ir socialinė pedagogė Laimutė Bekešienė bei šv. Kazimiero progimnazijos psichologė Agnė Masiukienė. Mokiniai išsirinkdavo, kam atiteks nominacija „Dienos vertybė“.

Visos stovyklos metu vyko mokyklų „Olimpiada“, kur stovyklautojai rungėsi įvairiose sportinėse rungtyse.

Paskutinę stovyklos „Olimpinis kaimelis“ dieną dalyviai išsiruošė į Panevėžį, kur vyko Olimpinė diena. Olimpinė diena – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje. Atvykę į Panevėžį ir užsiregistravę visi gavo Olimpinės dienos dalyvio pasą. Šiame renginyje mokiniai turėjo galimybę išmėginti net 83 veiklas – nuo netradicinių sporto šakų iki olimpinių žinių testo. Stovyklautojai lydėjo olimpinę vėliavą ant scenos kartu su garsiais, sportui nusipelniusiais žmonėmis. Visi stovyklos „Olimpinis kaimelis“ dalyviai draugiškai bėgo Olimpinę mylią bei dalyvavo „Impuls“ klubo organizuotoje mankštoje. Vėliau galėjo išbandyti daug įdomiausių veiklų, už kurias skirdavo taškų.

Po pietų laukė atsakingas išbandymas. Savaitę repetuotą „Olimpo dievai“ vaidinimą reikėjo parodyti visai Lietuvai didžiojoje Olimpinės dienos scenoje. Vaidinimas pasisekė tiesiog puikiai! Įsiamžinę prie Olimpinės dienos ugnies fakelo mokiniai ėjo prie autobuso, kur išrinko paskutinės olimpinės vertybės nominantus. Ši diena buvo skirta TOBULĖJIMO vertybei. Po dienos veiklų aptarimo buvo paskelbti labiausiai stovykloje patobulėję vaikai.

Visi kaip vienas džiaugėsi puikiai praleidę laiką ir net nepastebėjo, kaip prabėgo stovyklos savaitė. Buvo liūdna išsiskirti su naujais draugais! Pavargę, bet laimingi mokiniai grįžo namo.

Skip to content